Idag har varit den första riktiga dagen i Pau. Men eftersom internetet var trasigt igår kunde jag inte uppdatera eller skriva något om hur resan gick. För er som är intresserade så flöt allting på när vi reste. Det enda flyg som var försenat (dock bara med tio minuter) var det från Paris till Toulouse. Man ska aldrig underskatta hur effektivt det kan vara att fråga någon om hjälp. När vi anlände till Toulouse visste vi inte vars bussarna gick ifrån, frågade en monsieur om hjälp, det visade sig att den gick precis utanför. Som sagt var, resan gick väldigt bra och allting fungerade som det var tänkt. Om ni åker till Frankrike måste man dock komma ihåg att innan man åker buss eller tåg ska man stämpla sin biljett. Vi höll på att glömma det kan tilläggas.
Angående Mme Prim, hon vi bor hos, hon är väldigt trevligt och oerhört spontan och rolig. Hon berättade ikväll, över ett glas vin (såklart!), om Frankrike. Det var väldigt inlevelsefullt och målande med alla hennes franska gester och miner. Tack till Gwen och Julien som gick igenom gester med oss innan vi åkte.
Katherine, den brittiska studenten (ej amerikansk som vi trodde), är också oerhört trevlig och väldigt duktig på franska.
När det gäller maten så är det ju alltid ett äventyr när man kommer till ett annat land. Frankrike är känd för sin gourmetmat, men jag vet inte om allting faller i min och Emelies smak. Idag testade vi att äta lunch på en cafeteria. Vi valde att äta "steak haché", som visade sig vara en bränd och rå hamburgare av köttfärs. Serverat med pommes frites. Å andra sidan har vi ätit väldigt god mat hos vår värdinna. En selleri- och löksoppa, rigaulait (typ ris à la malta med citronsmak), en ost speciell för den södra regionen i Frankrike, mycket bröd, thé och rött vin. Jag har haft tur också att Mme Prim är väldigt inspirerad av England så frukosten var faktiskt härliga och stadiga havregrynsgröten. Skönt med en stadig frukost, även om det har sin charm att äta croissant och yoghurt.
Nu är det dags att gå och lägga sig.
Bonne Nuit tout le monde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar